Składniki
2 łyżki kakao
1 szklanka oliwy
1 szklanka białej oranżady
1 cukier waniliowy
2,5 szklanki mąki + 2 łyżki
2(czubate) łyżeczki proszku do pieczenia
5 jajek
1 szklanka cukru
1 szklanka oliwy
1 szklanka białej oranżady
1 cukier waniliowy
2,5 szklanki mąki + 2 łyżki
2(czubate) łyżeczki proszku do pieczenia
5 jajek
1 szklanka cukru
Przygotowanie:
Zmiksować żółtka z cukrem następnie na przemian dodawać oranżadę, mąkę z proszkiem do pieczenia i oliwę. Po zmiksowaniu podzielić masę na dwie równe części. Do jednej części dodać kakao, a do drugiej taką samą część mąki. Wlewać masę małymi porcjami (3-5 łyżek) jedna w drugą do brytfanny wcześniej wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Piec w piekarniku w temp 180 stopni C przez około 1.5 godz. lub w prodziżu przez około 50 minut
A oto efekt:
Smacznego
Ps Można także zrobić to ciasto w jednym z wybranych kolorów. dodając lub nie dodając kaka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz