Składniki:
Ciasto:
- 200 g margaryny do piezenia
- 400 g mąki
- 130 g cukru
- 2 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- Masa budyniowa :
- budyń
- pół kostki masła
- 2 łyżki cukru
- cukier waniliowy
- 1,5 szklanki mleka
Sposób przygotowania:
Ciasto kruche:
Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy przez sito, dodajemy margarynę i wszystko siekamy. Dodajemy jajka i zagniatamy gładkie ciasto. Tym ciastem wykładamy foremki do babeczek (wysmarowane margaryną). Pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach celciusza bez termoobiegu.
Masa budyniowa
Gotujemy budyń i dosypujemy do niego cukier waniliowy :)
Wykładamy na ciasto ugotowany budyń i wstawiamy do lodówki na około 2 godziny :)
Są one bardzo proste w przygotowaniu i bardzo dobre, a wyglądają tak :
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz